تجزيه ظروف يكبار مصرف گياهي چقدر طول مي كشد؟
در سالهاي اخير استفاده از ظروف يكبار مصرف بسيار رايج شده است به طوريكه بسياري از كارها بدون وجود آنها سخت و دشوار ميشود. از ظروف يكبار مصرف براي جابجايي و نگهداري از مواد غذايي مانند جعبه پيتزا استفاده ميشود كه باعث راحتي افراد هنگام خريد شده است. استفاده از ظروف يكبار مصرف پلاستيكي خطرات بسيار زيادي براي محيط زيست و موجودات زنده به وجود ميآورد. علاوه بر اين نگهداري مواد غذايي و نوشيدنيها در اين ظروف باعث انتقال مواد آسيبزاي آنها به بدن انسان ميشود.
اما اين ظروف يكي از ضروريات زندگي انسانها است و بدون آنها زندگي امكانپذير نيست. محققين و متخصصين هميشه به دنبال جايگزين مناسب براي اين محصولات بودند. امروزه ظروف يكبار مصرف گياهي جايگزين ظروف پلاستيكي شده است كه به راحتي و در مدت زمان كوتاهي ميتوان آنها را تجزيه كرد. اين ظروف يكبار مصرف با منشا كاملا طبيعي از موادي همچون گندم، نيشكر و ذرت تهيه ميشوند. اين ظروف در ابتدا شكننده هستند و به صورت پليمر در كارخانهها وجود دارند كه با اضافه كردن موم و گلوتن به آنها خاصيت ارتجاعي پيدا ميكنند.
مواد اوليه براي توليد پليمرهاي گياهي عمدتا از نشاسته ذرت يا نيشكر هستند. اين مواد به دليل قابليت تجزيه و زيست تخريبپذير بودن به راحتي ميتوانند به كمپوست تبديل شوند. به دليل استفاده از مواد طبيعي در ساخت اين ظروف براي سلامتي انسان مشكلي به وجود نميآيد. از اين ظروف ميتوان براي نگهداري مواد غذايي استفاده كرد به دليل اينكه با سرما و گرما بافت آنها تغيير نميكند و مواد سمي و مضر توليد نميكنند. نوع ديگر موادي كه براي توليد ظروف گياهي استفاده ميشود از فعاليتهاي ميكروارگانيسم ها به وجود مي آيند. ساختار اين ظروف به گونه اي است كه شبيه پلاستيك هستند با اين تفاوت كه به راحتي تخريب ميشوند و آسيبي به محيط زيست وارد نميكنند.
فوايد استفاده از ظروف يكبار مصرف گياهي
هنگام خريد ظروف يكبار مصرف بايد به مواد توليد شده آن توجه زيادي داشته باشيم. ظروف گياهي يكبار مصرف نسبت به ظروف پلاستيكي مزاياي بسيار زيادي دارد كه يكي از آنها كاهش گازهاي گلخانهاي است. فيبرهاي گياهي كه در توليد ظروف يكبار مصرف گياهي استفاده ميشوند در مواجهه با گرما و حرارت خطرناك نيستند و سم توليد نميكنند. مواد استفاده شده در توليد اين ظروف با بدن انسان سازگاري بالايي دارند و مشكلي براي بدن به وجود نميآورند. مقاومت اين ظروف در برابر فشار، گرما و سرما بسيار زياد است و آسيب نميبينند. يكي از مهمترين مزاياي اين ظروف سازگار بودن آن با محيط زيست است به طوريكه در عرض كمتر از شش ماه قادر به تجزيه پذيري در خاك هستند. در فرآيند توليد اين ظروف گياهي انرژي كمتري استفاده ميشود و در ساخت آن نيازي به مواد اوليه نفتي نيست.
معايب ظروف يكبار مصرف گياهي
ظروف يكبار مصرف گياهي داراي معايبي نيز هستند كه لازم است هنگام انتخاب اين ظروف با معايب آن هم آشنا باشيد. يكي از مهمترين معايب اين ظروف نياز به امكانات و تجهيزات ويژه براي تجزيه آنها است. اگر اين محصول زير خاك و به دور از اكسيژن تجزيه شود از خودش گاز متان آزاد ميكند كه بسيار خطرناك است. هنگام دفع اين مواد بايد آنها را به درستي از مواد قابل بازيافت تفكيك كنيد تا دچار مشكل نشويد. در توليد اين ظروف از گياهان استفاده ميشود كه كشت و توليد اين گياهان زمانبر است. به دليل وجود بحران غذا در سرتاسر جهان، استفاده از گياهان خوراكي براي ساخت ظروف يكبار مصرف ضروري نيست.
قيمت ظروف گياهي يكبار مصرف نسبت به ظروف يكبار مصرف ديگر بالاتر است و خريد آن صرفه اقتصادي ندارد. يكي ديگر از معايب اين ظروف تنوع رنگي پايين آن است. در واقع ظروف گياهي فقط به رنگهاي سفيد و كرم در بازار موجود هستند كه جذابيت زيادي براي مشتريان ندارد. امروزه به دليل صرفه اقتصادي نداشتن اين مواد براي توليد ظروف گياهي، توليد كنندگان به دنبال يافتن مواد ديگري براي جايگزين هستند. استفاده از سبوس گندم، كاغذ، بامبو و برگ درخت نخل به عنوان ماده اوليه براي توليد اين ظروف بهترين راه حل موجود است. قيمت اين محصولات بسيار پايين هستند و مهمتر از همه اينكه حداكثر طي ۴ ماه به طور كامل تجزيه ميشوند. ظروف گياهي كه از سبوس گندم توليد ميشوند، بعد از تجزيه به عنوان كود گياهي در صنعت كشاورزي قابل استفاده هستند.
تجزيه ظروف يكبار مصرف گياهي
ظروف گياهي يكبار مصرف زيست تخريب پذير هستند و به سرعت در خاك تجزيه ميشوند. اين ظروف به دليل نداشتن مواد سمي و شيميايي براي انسانها ضرري ندارند و تهديدي براي سلامت افراد به حساب نميآيند. تجزيه اين ظروف حداكثر ۶ ماه طول ميكشد و بعد از آن به چرخه طبيعت برميگردند. دوره تجزيه شدن اين ظروف به چند عامل مهم از جمله دما، فشار و ميكرو ارگانيسمهايي كه در خاك وجود دارند بستگي دارد.
برچسب: